In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (22/7/2019)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2018-10-29 11:28:51

Ploeg 2 eindigt in de middenmoot

ronde 11:

Knokke kwam op bezoek met de wetenschap dat zij al zeker waren van de kampioenstitel die zij zonder problemen in deze reeks gehaald hadden. Ondanks deze zekerheid kwamen ze met een zeer sterke ploeg af met zelfs op het laatste bord meer dan 1700 Elo. Dat we verloren was dan ook geen schande. Integendeel met 2 remises hebben we zelfs een heel mooi resultaat gehaald tegen deze ploeg. Oleg kwam eens in een gesloten stelling terecht waar hij anders meestal in zeer open stellingen speelt. Toch kwam hij goed te staan en aanvaardde een remise tegen een 1990 elo speler. Guido had het moeilijk en stond onder druk maar op het einde zag zijn tegenstander niet direct hoe hij erdoor kon geraken en ook hier werd remise overeengekomen. Anita die inviel deed het heel goed en had op een ogenblik zelfs aanval op de koning van haar tegenstrever. Door zijn routine kon hij de aanval afweren en met de 2 pionnen meer die Anita in haar aanval was kwijtgeraakt had hij genoeg om naar winst af te wikkelen. Tot slot kon Wilfried de partij lang in evenwicht houden. Zijn tegenstrever kon maar winnen door zijn betere eindspeltechniek.

ronde 10:

Ze verloren tegen Roeselare 2.

ronde 9:

Alhoewel we een ploeg tegen ons kregen die achter ons stond in de rangschikking kwamen ze sterk uit de hoek. Deze jeugdploeg met 2 zussen en broer Decraene aangevuld op het 1ste bord met een Dewever won tegen onze oudjes met 2,5-1,5. Het begon wel goed met Guido die een sterke koningsaanval met een mat kon afsluiten. Daarna was het vet van de soep. Kathleen verloor eerst een pion en nadien een stuk. Toen haar koning nog opgejaagd werd en ze zelfs een dame achter kwam was het tijd om te stoppen. Oleg had terug eens een mooi stukoffer op f7 gedaan maar zijn tegenstander liet zich niet intimideren en na 20 minuten denken kwam hij met een mooie dame tegenzet zelfs een stuk voor wat de weerlegging van het stukoffer van Oleg betekende. Met een stuk achter spartelde Oleg nog tegen maar zijn tegenstander maakte geen fouten. Wieland tenslotte kreeg de oudste zus Decraene tegen zich en met zwart kon hij wel een gelijke stelling bekomen maar meer zat er niet in zodat een puntendeling een juiste uitslag was.

 

 

 

 

ronde 8:

Ploeg 2 haalde terug een overwinning binnen . Ditmaal tegen Brugge 6 . Oleg startte zoals steeds heel scherp en kon in de opening een pion winnen en zijn tegenstander de rokade afnemen . Hij bleef drukken en won technisch mooi zijn partij zonder zijn tegenstander 1 kans te geven . Glenn speelde een lange schuifpartij en stond wel iets beter op het einde maar met zijn remise was de ploegoverwinning binnen . Wieland was als eerste klaar in een scherpe partij . Nadat hij een stuk gewonnen had dreigde hij in een open stelling mat waarna zijn tegenstander Rudi moest opgeven. Wilfried had de plaats ingenomen van Kathleen en leek lange tijd met een gelijke stelling punten te kunnen pakken maar liet Katia een mat achter de paaltjes toe .

 

 

 

 

 

Ronde 7:

Ploeg 2 haalde terug een overwinning binnen . Ditmaal tegen Brugge 6 . Oleg startte zoals steeds heel scherp en kon in de opening een pion winnen en zijn tegenstander de rokade afnemen . Hij bleef drukken en won technisch mooi zijn partij zonder zijn tegenstander 1 kans te geven . Glenn speelde een lange schuifpartij en stond wel iets beter op het einde maar met zijn remise was de ploegoverwinning binnen . Wieland was als eerste klaar in een scherpe partij . Nadat hij een stuk gewonnen had dreigde hij in een open stelling mat waarna zijn tegenstander Rudi moest opgeven. Wilfried had de plaats ingenomen van Kathleen en leek lange tijd met een gelijke stelling punten te kunnen pakken maar liet Katia een mat achter de paaltjes toe .

 

 

 

 

 

Ronde 7:

We moesten weer gaan spelen in het rusthuis. De tegenstanders waren echter niet op leeftijd.

Ploeg 2 moest net als Ploeg 1 naar Ieper waar ze tegen Ploeg 3 van Ieper speelden . Het werd onverwacht een zware nederlaag . Alle 4 de borden gingen gelijk op en halverwege de partijen kon de match nog alle kanten op . Alhoewel Kathleen in het middenspel een pionnetje verloor had ze mooi tegenspel maar verloor toch . Etienne stond onder druk en moest erg zuchten en verloor eveneens zijn partij . Glenn overzag op het einde een mooie combinatie van zijn jonge tegenstander die met matdreiging Glenn noopte op te geven . Wieland tot slot speelde een heel goede partij en stond het merendeel van zijn partij beter . Door de 7e rij te bezetten kreeg de tegenstander van Wieland tegenkansen en uiteindelijk moest Wieland opgeven toen hij de laatste pion van de tegenstander niet kon verhinderen om te promoveren .

 

 

 

 


 

Ronde 6:

Tegen Gent 9 werd heel mooi gewonnen . Voor Guido was het zijn eerste optreden en deze heeft hij niet gemist .
Hij won als eerste door zijn tegenstander na 27 zetten mat te zetten .
Kort erna moet Kathleen opgeven omdat haar tegenstander een tweede dame kon halen .
Oleg had een mooie scherpe aanval opgebouwd.
Maar toen hij het kon afmaken vond hij niet de juiste zettenvolgorde zodat hij nog moest zweten om toch het punt verdiend binnen te halen .
Tot slot had Wieland positioneel voordeel in het middenspel .
Toen beide spelers nog enkel een toren en pionnen over hadden was Wieland erin geslaagd de pionnenstructuur van zijn tegenstander te verbrokkelen en had ook nog een pion gewonnen .
Daarna was het enkel nog rustig doorschuiven om zijn voordeel tot winst om te zetten.

Ronde 5:
Want ze moesten niet spelen. In de reeks is een bye.
Vandaar een ronde welverdiende rust.
Hieronder toch de uitslagen:

Ronde 4:

Oleg speelde zoals we hem kennen heel agressief zodat beide koningen in de tocht stonden. Een misgreep kostte hem spijtig genoeg zijn dame en de partij.
Glenn kon eindelijk voor de eerste keer dit seizoen meespelen en kon via zijn degelijk positioneel spel zijn jonge tegenstander vloeren. Hiermee was ons eerste punt binnen.
Wieland had ook een jonge tegenstander en won in het middenspel een pion. Spijtig genoeg kwam er een eindspel met ongelijke lopers op het bord. De tegenstander van Wieland kende echter de techniek hoe hij met een pion minder toch de partij op remise kon houden.
Tot slot greep de jonge tegenstander van Kathleen haar direct naar de keel met een heftige koningsaanval en moest ze de duimen leggen.
Dit was de eerste verliesmatch dit seizoen van ploeg 2 maar gezien de vorige matchen komen er zeker nog overwinningen .

Ronde 3:

Ploeg 2 sloeg opnieuw toe.

Francky stuitte tegen een Cedric in vorm. Hij maakte handig gebruik van een verzwakking van de koningsstelling.
Oleg won een pion tegen Danny en gaf niet meer af. Zo 1-1.
Etienne wist zich geen weg te banen door Bjorn zijn stelling, remise. Zo 1,5-1,5.
Wieland bracvht de schapjes op de droge, won  een stuk en uiteindelijk dan ook de partij. Zo 1,5-2,5
Met het maximum aan matchpunten doen we al beter dan vorig jaar.
 

Ronde 2:

Gisteren 7 oktober werd de 2e ronde Interclub gespeeld . Het was wel een beetje raar want zaterdag kregen we bericht dat ploeg 1 niet moest spelen . Veurne gaf immers algemeen forfait . Dan op zondagmorgen kregen we bericht dat Aalter 3 die tegen de 2e ploeg moest spelen forfait gaf op het 1e bord .

Alzo speelden we slechts met 3 spelers .

Oleg speelde op bord 2 scherp met zwart waarbij hij in zijn gekende stijl een pion offerde in de opening . Deze pion zag hij niet meer terug maar met een open koningsstelling kon Oleg profiteren om op het einde met een eeuwig schaak een remise af te dwingen.

Wilfried speelde een degelijke positionele partij op bord  3 . Er waren in een gesloten stelling geen openingen in beide stellingen zodat een remise de logische uitslag was .

Kathleen had op bord 4 een jeugdspeler als tegenstander . Zij won eerst een pion in de opening en in het middenspel een tweede pion . Ze wikkelde af naar een gewonnen eindspel met een promotie tot dame als resultaat. Echter toen sloeg het noodlot toe want ze blunderde door schaakblindheid deze dame weg zodat ze moest berusten in een remise .

Met de forfait op bord 1 won ploeg 2 dan toch met 2,5 – 1,5 . Een tweede ploegoverwinning op rij !

Ronde 1:

Vandaag is de interclub van start gegaan.

Etienne speelt altijd mee op verplaatsing.
Hij had een partij met hoogtes en laagtes.
Met een paardvork won hij de dame en de partij. 0-1
Oleg had een pion meer maar moest deze in een paardeneindspel teruggeven. Remise 0,5-1,5
WIeland ging jammerlijk onderuit. Zo kwam Izegem gelijk. 0,5-1,5
Kathleen won tegen een jeugdspeler.
Het eindspel toren + koning tegen koning won ze moeiteloos. 1,5-2,5 

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Francky
Proficiat voor ploeg 2. 
2018-09-30 23:54:39
Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.