In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (22/1/2019)
Volwassenen: clubkampioenschap ronde 10
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2018-10-29 08:29:29

Interclub ploeg 1: 3 op 1 rij

Ronde 5:

Vandaag moesten we op verplaatsing naar Tielt . Aangezien zij op de voorlaatste plaats stonden werd van ons verwacht om te winnen .

We begonnen met een remise van Nico . Alhoewel hij probeerde scherp te spelen met zwart en er open lijnen kwamen op de koningsvleugel moest hij toch in remise berusten daar zijn tegenstander zoveel mogelijk stukken afruilde en zijn koningsaanval nog onvoldoende kracht had .

Maarten die ook met zwart speelde kreeg van zijn tegenstander Brant een stevige opstelling tegen waar geen gaatjes in te bespeuren waren . We verwachtten dan ook dat ook deze partij in remise zou verzanden maar Maarten probeerde toch nog iets uit de stelling te puren . Toen hij met zijn dame op de damevleugel op pionnenrooftocht ging kreeg hij het deksel op de neus doordat zijn dame gevangen kwam te staan en hij alzo de partij moest opgeven . Om de match nog te winnen moesten Alex en Hervé hun beide partijen daardoor winnen.

Alex had met zijn tegenstandster Ilse een kwaaie klant maar kon toch een koningsaanval opzetten waar uiteindelijk geen parade tegen mogelijk was . Hierdoor stonden we met 1,5-1,5 gelijk .

Intussen was Hervé na een langzaam gestarte partij (eerste pionnenruil op de 21e zet) ook een koningsaanval aan het opzetten . Toen zijn tegenstander als reactie hierop dacht zelf een mataanval te lanceren had hij een verdedigende tussenzet van Hervé over het hoofd gezien waardoor zijn aanval een stuk kostte zonder compensatie . Hierna ruilde Hervé de rest van de stukken af en met een loper meer moest zijn tegenstander opgeven .

Dus uiteindelijk toch nog gewonnen met 2,5-1,5 . Nu is het rust tot 3 februari .

Ronde 4:

We zaten al aan ronde 4, nu pas onze thuismatch.
In ronde 2 waren we immers bye.
Brugge had zich versterkt met Raf Barzeele op bord 1 . Maarten kon tegen de stugge verdediging van Raf geen gaatje vinden . Na het eerste remise aanbod van Raf dat Maarten had geweigerd probeerde hij toch nog verder de stelling af te tasten maar moest ten slotte toch ingaan op het tweede remise aanbod omdat Maarten anders onnodige risico’s moest nemen .
Op hetzelfde moment dat op bord 1 tot remise werd besloten bood Hervé in een voor hem gedrukte stelling zelf remise aan. Hervé zag geen kansen om het zijn tegenstander moeilijk te maken zodat een remisevoorstel een logische beslissing was .
Nico kreeg tegen hem een moderne variant van de Pirc tegen . Met verschillende rokades zag dit er goed uit voor Nico maar zijn tegenstander was de eerste om aan te vallen . Na afruil van de meeste stukken bleef er niets anders over dan in remise te moeten berusten .
Op bord 4 heeft Alex terug de show gestolen . Na de remises op borden 1 tem 3 rustte alle verantwoordelijkheid op zijn schouders om de afloop van de match te bepalen. Met zwart spelend kreeg hij een vorm van een Zukertort tegen hem . In het middenspel kon hij een pion winnen maar was dit genoeg om de partij te winnen ?  Naar de 40e zet toe stonden van beide partijen nog de torens en dame op het bord naast de pionnen . Technisch heeft Alex er heel goed aan gedaan om de dames en 1 toren af te ruilen zodat er een heel boeiend eindspel op het bord kwam . Hij gaf eerst zijn extra pion weg op de damevleugel omdat hij gezien had dat hij als compensatie hiervoor 2 verbonden vrijpionnen op de g en h lijn kon krijgen. Na enkele tientallen zetten slaagde hij er tenslotte in om deze pionnen te laten oprukken tot de 3e rij en hiermee de partij te winnen na meer dan 4 uur spelen.
Na 1 bye onze derde overwinning !

Ronde 3:

We moesten de verre verplaatsing naar Oostende afleggen.
Hervé won in een schermutseling van ruilen een stuk. Punt binnen nadat bij Michaël ook nog een 2de stuk viel.
Nico moest tegen Tom Wuyts, die speelt de laatste tijd veel sterker. Hij ontsnapte met een blauw oog toen Tom met weinig tijd remise voorstelde in een gewonnen stelling.
Alex speelde actief tegen Brian. Een tijdnoodfout werd Brian fataal.
Zo hadden we een veilige 0,5-2,5 voorsprong.
Thomas stelde tege n Maarten in een kansrijke positie met weinig tijd op de klok remise voor.
Ik nam maar aan, uit het eeuwig schaak kon ik ook niet zonder gevaar lopen.
Partij
Zo ploeg 1 ook mooi op koers. 

Ronde 2:

We moesten helaas niet spelen.

Veurne 1 gaf algemeen forfait.
Zeer jammer, vorig jaar werden ze kampioen in 5de.
 

Ronde 1:

Vandaag is de interclub van start gegaan.

We hadden een vlotte verplaatsing naar Gent.
De verkeersknoop ter hoogte van Aalter op de E40 is ontwaard.

Aangekomen waren maar 3 tegenstanders aanwezig van ons bevriend ploegje.

Hervé had pech en geluk. Hij won het punt omdat zijn tegenstander, Tom Van Muylem, niet kwam opdagen. 0-1
Geluk voor het punt, pech voor het ritme die hij graag wou opdoen voor het startende clubkampioenschap.

Nico speelt dit jaar waarschijnlijk gans het seizoen mee.
Hij kwam een pion achter maar won deze terug met een scherpe aanval op de rokadepionnen h3+g4.
Toen verhitte de positie. Hij stelde remise veilig met eeuwig schaak. 0,5-1,5

Alex speelde zijn type-opening voortreffelijk. Patrick vond geen antwoord en werd eigenlijk weggespeeld. 0,5-2,5

Maarten was toen zeker dat de ploeg won.
Gans de partij stond hij tegen de muur. Het paardeneindspel bracht een zwaarbevochten remise binnen. 1-3

 

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Francky
Mooie start van de interclub. 
 
2018-09-30 23:57:22
Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.