In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (22/7/2019)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2018-10-29 08:29:29

Ploeg 1 eindigt 3de

Ronde 11:

Vandaag was de laatste ronde interclub. Tegen Artevelde was een gelijkspel voldoende voor de 2e plaats maar we verloren nipt met 2,5-1,5 zodat zij 2e werden en wij derde. De partij van Hervé was redelijk snel gedaan daar hij door vermoeidheid stukverlies over het hoofd zag. Nico stond met een complexe stelling een remise toe. Hierdoor heeft Nico dit jaar van Ploeg 1 geen enkele partij verloren. Alex liet zijn tegenstander heel lang nadenken en kon in tijdnood van deze een stuk winnen. De match stond zo weer in evenwicht. Maarten had een zeer belovende stelling en probeerde nog te winnen. Toen in het ver eindspel hij de juiste afwikkeling niet vond tot winst moest hij zich zelfs nog gewonnen geven.

Ronde 10:

We speelden vandaag onze voorlaatste ronde op verplaatsing naar MSV 2 in Evergem. Alex was als eerste klaar .Eerst positioneel mooi uit de opening gekomen met druk op de koningsstelling resulteerde dit in een pionwinst. Daarna mooi de meeste stukken afruilen en de meerderheid van de pionnen gebruiken veroorzaakte bij zijn tegenstander in een onnodig stukoffer waarna het enkel nog opletten was voor kemels. Na de 40zet was het genoeg voor zijn tegenstander. Kort erna kon Hervé een 2punt binnenrijven voor de ploeg. Zijn tegenstander zette de partij te passief op waardoor Hervé kon verhinderen dat hij kon rokeren en zijn stukken geen goede velden hadden. Nadat Hervé al zijn stukken in stelling had gebracht brak hij met een stukoffer door de verdediging en een mat was niet meer te vermijden. De partij van Nico was heel boeiend om te volgen. Met rokades aan elke zijde van het bord was het de vraag wiens aanval de eerste zou zijn. Nico bleek te laat te komen en toen hij geen pionverlies wilde leiden ruilde hij een stuk. In plaats van dit stuk te negeren en mat in 2 te geven nam zijn tegenstandster het stuk gewoon terug. Nu was het de beurt aan Nico om aan te vallen. Zijn tegenstandster offerde nu al haar stukken om te proberen met eeuwig schaak met de dame een remise af te dwingen. Nico had echter niet gezien dat hij dit eeuwig schaak kon ontwijken door weg te vluchten met zijn koning en bood in een gewonnen stelling remise aan. Uiteindelijk een faire uitslag. Maarten tenslotte was niet tevreden van zijn partij en hij probeerde een paard en pionneneindspel te winnen wat door het foutloos spel van zijn tegenstander onmogelijk was. Na meer dan 5 uur spelen moest hij in remise berusten.
 

Op 28 april spelen we de laatste ronde thuis tegen Artevelde 2. Zij staan op de 3de plaats zodat wij voldoende hebben aan een gelijkspel om onze 2plaats veilig te stellen. Brugge 4 die als favoriet gestart was en ook de sterkste ploeg had in onze reeks is nu al zeker van de verdiende 1plaats .

Ronde 9:

Deze match tegen Landegem was heel belangrijk voor de rangschikking. Na ons verlies vorige ronde tegen Brugge waren zij over ons gesprongen naar de 2e plaats. Op bord 1 kon Maarten na een rustig gesloten opening een pionnetje winnen. Toen zijn tegenstander een verkeerde afwikkeling koos in een al moeilijk positionele stelling won Maarten een 2e pion wat voor zijn tegenstander genoeg was om op te geven. Hervé kreeg een gambiet tegen zich waarbij hij weliswaar 2 pionnen won maar ver achter kwam in de ontwikkeling. Traag maar zeker drukte zijn tegenstander meer en meer op zijn stelling en na eerst al een pion teruggewonnen te hebben kon zijn tegenstander een niet tegen te houden mataanval creëren. De bordjes stonden dus weer gelijk . Alex speelde met zwart terug een complexe gesloten stelling. Hij kon wel druk uitoefenen en toen hij na de 20e zet kon rokeren bleek zijn stelling beter te zijn dan die van zijn tegenstander. Met zijn verdiende winst hadden we al een gelijkspel in handen. Nico was als laatste klaar. Hij was ook als laatste gestart. Met en bus die niet kwam en een bus die voor een open brug stond kon hij maar met 25 minuten vertraging starten. Snel kon hij wel de klok gelijk brengen daar zijn opening vloeiend verliep. Toen hij op het einde nog probeerde beslissend voordeel te creëren kon zijn tegenstander dit nog juist pareren. Met zijn remise haalde Nico wel de ploegwinst van 2,5-1,5 binnen waardoor we terug 2e staan. Met nog 2 ronden te gaan moeten we zeker zien deze plaats te verdedigen.

Ronde 8:

Vandaag speelden de 2 leiders van hun afdeling tegen elkaar . De ploeg van Bruggen was ELO gewijs sterker dan Bredene maar vorig seizoen konden wij ruimschoots winnen tegen deze ploeg . Dit jaar verliep het niet zo goed . Op alle 4 de borden werd er heel hard gevochten en er werd op geen enkel bord remise gespeeld . Nico was de eerste die gedaan had en kon voor de derde keer op rij winnen na eerst een koningsaanval te dreigen maar op de damevleugel een pionnnetje te winnen . De volgende die gedaan had was Alex .Lange tijd ging de zeer gesloten partij gelijk op en Alex had met zwart zelfs druk maar ergens verloor hij een kwaliteit. Toen de stelling opengebroken was kon hij de aanval van wit niet meer tegenhouden. Hervé had lange tijd zicht op remise maar tegen de 40e zet kon zijn tegenstander profiteren van een kleine onnauwkeurigheid van Hervé die hem een pion kostte en nadien de partij . Maarten had met Harald een oude bekende tegen zich die hij vorig seizoen kon verslaan . Ook deze keer had hij serieuze druk maar ergens verloor hij een kwaliteit . Hij spartelde na de 40e zet nog tegen maar het mocht niet meer baten .

Na 7 gespeelde matchen heeft Nico de meeste punten gescoord met 5/7 . Daarna volgen Alex en Hervé met 4/7 en heeft Maarten met de zwaarste tegenstand op bord 1 3/7 . Nog 3 ronden te gaan maar enkel een mirakel zal dit Brugge van de titel houden.

Ronde 7:

Nu in Ieper. De langstdurende verplaatsing dit seizoen.

Ploeg 1 moest naar Ieper waar we tegen Ploeg 2 speelden . Op bord 1 zat Maarten tegen een sterke jeugdspeler . Jorit speelde heel taai .Toen Maarten in het middenspel een pion voor kwam te staan diende hij wel nog dit toren eindspel tot een goed einde te brengen . Door het taaie weerwerk van Jorit had Maarten nog 40 zetten nodig om hem omstreeks 19u30 tot opgave te dwingen . Op bord 2 speelde Hervé tegen de grootvader van Jorit .Dit is het mooie aan de schaaksport dat grootvader en kleinzoon samen in dezelfde ploeg kunnen spelen . Francis en Hervé hebben de laatste 30 jaar al enkele keren de degens gekruist en kennen elkaar dus heel goed . Er kwam een evenwichtige stelling op het bord waar Francis veel tijd in stak en met minder dan 20 minuten voor nog 20 zetten werd remise overeengekomen . Op bord 3 kreeg Nico ook een jeugdspeler tegen zich . Sofie heeft al veel internationale ervaring en zette Nico serieus onder druk . Nico offerde een stuk voor 3 pionnen en toen Sofie een wending van Nico over het hoofd zag stond ze met een loper en paard tegen een toren en 4 pionnen voor Nico voor een onmogelijke opgave . Nico scoorde alzo een 2e winst op rij. Tot slot speelde Alex ook een heel lange partij . Nadat de kansen heen en weer waren gegaan stond Alex op de 40e zet beter . Het eindspel van toren en ongelijke lopers was voor Alex echter niet te winnen .

Ronde 6:

De lange stop van 2 maanden heeft ploeg 1 geen goed gedaan .
Alex zijn partij duurde niet lang en moest al snel opgegeven worden .
Na 4 overwinningen was dit zijn eerste verliespunt .
Nico was als tweede klaar met zijn partij .
Toen zijn tegenstander in het centrum een venijnige pion zet van Nico niet zag aankomen verloor hij een stuk en gaf dan maar op .
Waar Nico voor Nieuwjaar 4 maal remise had gespeeld was dit een mooie eerste overwinning.
Hervé speelde een zeer gecompliceerde partij .
Na in de opening een pion geofferd te hebben had hij grote druk op de damevleugel maar zijn tegenstander kon alle zwaktes dekken .
Toen overspeelde Hervé zijn hand en verloor een tweede pion zonder echte compensatie waarna zijn tegenstander de partij rustig uitschoof naar winst .
Maarten was als laatste klaar . In het middenspel stond hij met een mooie aanvalsstelling klaar om zijn tegenstander te overwinnen .
Echter een foute paard zet zorgde voor de omslag in de partij en de plus werd een min .
In deze mindere stelling had hij dan wel nog het geluk dat zijn tegenstander een dodelijke zet niet zag waarna Maarten toch nog een remise uit de brand kon slepen .

 

Ronde 5:

Vandaag moesten we op verplaatsing naar Tielt . Aangezien zij op de voorlaatste plaats stonden werd van ons verwacht om te winnen .

We begonnen met een remise van Nico . Alhoewel hij probeerde scherp te spelen met zwart en er open lijnen kwamen op de koningsvleugel moest hij toch in remise berusten daar zijn tegenstander zoveel mogelijk stukken afruilde en zijn koningsaanval nog onvoldoende kracht had .

Maarten die ook met zwart speelde kreeg van zijn tegenstander Brant een stevige opstelling tegen waar geen gaatjes in te bespeuren waren . We verwachtten dan ook dat ook deze partij in remise zou verzanden maar Maarten probeerde toch nog iets uit de stelling te puren . Toen hij met zijn dame op de damevleugel op pionnenrooftocht ging kreeg hij het deksel op de neus doordat zijn dame gevangen kwam te staan en hij alzo de partij moest opgeven . Om de match nog te winnen moesten Alex en Hervé hun beide partijen daardoor winnen.

Alex had met zijn tegenstandster Ilse een kwaaie klant maar kon toch een koningsaanval opzetten waar uiteindelijk geen parade tegen mogelijk was . Hierdoor stonden we met 1,5-1,5 gelijk .

Intussen was Hervé na een langzaam gestarte partij (eerste pionnenruil op de 21e zet) ook een koningsaanval aan het opzetten . Toen zijn tegenstander als reactie hierop dacht zelf een mataanval te lanceren had hij een verdedigende tussenzet van Hervé over het hoofd gezien waardoor zijn aanval een stuk kostte zonder compensatie . Hierna ruilde Hervé de rest van de stukken af en met een loper meer moest zijn tegenstander opgeven .

Dus uiteindelijk toch nog gewonnen met 2,5-1,5 . Nu is het rust tot 3 februari .

Ronde 4:

We zaten al aan ronde 4, nu pas onze thuismatch.
In ronde 2 waren we immers bye.
Brugge had zich versterkt met Raf Barzeele op bord 1 . Maarten kon tegen de stugge verdediging van Raf geen gaatje vinden . Na het eerste remise aanbod van Raf dat Maarten had geweigerd probeerde hij toch nog verder de stelling af te tasten maar moest ten slotte toch ingaan op het tweede remise aanbod omdat Maarten anders onnodige risico’s moest nemen .
Op hetzelfde moment dat op bord 1 tot remise werd besloten bood Hervé in een voor hem gedrukte stelling zelf remise aan. Hervé zag geen kansen om het zijn tegenstander moeilijk te maken zodat een remisevoorstel een logische beslissing was .
Nico kreeg tegen hem een moderne variant van de Pirc tegen . Met verschillende rokades zag dit er goed uit voor Nico maar zijn tegenstander was de eerste om aan te vallen . Na afruil van de meeste stukken bleef er niets anders over dan in remise te moeten berusten .
Op bord 4 heeft Alex terug de show gestolen . Na de remises op borden 1 tem 3 rustte alle verantwoordelijkheid op zijn schouders om de afloop van de match te bepalen. Met zwart spelend kreeg hij een vorm van een Zukertort tegen hem . In het middenspel kon hij een pion winnen maar was dit genoeg om de partij te winnen ?  Naar de 40e zet toe stonden van beide partijen nog de torens en dame op het bord naast de pionnen . Technisch heeft Alex er heel goed aan gedaan om de dames en 1 toren af te ruilen zodat er een heel boeiend eindspel op het bord kwam . Hij gaf eerst zijn extra pion weg op de damevleugel omdat hij gezien had dat hij als compensatie hiervoor 2 verbonden vrijpionnen op de g en h lijn kon krijgen. Na enkele tientallen zetten slaagde hij er tenslotte in om deze pionnen te laten oprukken tot de 3e rij en hiermee de partij te winnen na meer dan 4 uur spelen.
Na 1 bye onze derde overwinning !

Ronde 3:

We moesten de verre verplaatsing naar Oostende afleggen.
Hervé won in een schermutseling van ruilen een stuk. Punt binnen nadat bij Michaël ook nog een 2de stuk viel.
Nico moest tegen Tom Wuyts, die speelt de laatste tijd veel sterker. Hij ontsnapte met een blauw oog toen Tom met weinig tijd remise voorstelde in een gewonnen stelling.
Alex speelde actief tegen Brian. Een tijdnoodfout werd Brian fataal.
Zo hadden we een veilige 0,5-2,5 voorsprong.
Thomas stelde tege n Maarten in een kansrijke positie met weinig tijd op de klok remise voor.
Ik nam maar aan, uit het eeuwig schaak kon ik ook niet zonder gevaar lopen.
Partij
Zo ploeg 1 ook mooi op koers. 

Ronde 2:

We moesten helaas niet spelen.

Veurne 1 gaf algemeen forfait.
Zeer jammer, vorig jaar werden ze kampioen in 5de.
 

Ronde 1:

Vandaag is de interclub van start gegaan.

We hadden een vlotte verplaatsing naar Gent.
De verkeersknoop ter hoogte van Aalter op de E40 is ontwaard.

Aangekomen waren maar 3 tegenstanders aanwezig van ons bevriend ploegje.

Hervé had pech en geluk. Hij won het punt omdat zijn tegenstander, Tom Van Muylem, niet kwam opdagen. 0-1
Geluk voor het punt, pech voor het ritme die hij graag wou opdoen voor het startende clubkampioenschap.

Nico speelt dit jaar waarschijnlijk gans het seizoen mee.
Hij kwam een pion achter maar won deze terug met een scherpe aanval op de rokadepionnen h3+g4.
Toen verhitte de positie. Hij stelde remise veilig met eeuwig schaak. 0,5-1,5

Alex speelde zijn type-opening voortreffelijk. Patrick vond geen antwoord en werd eigenlijk weggespeeld. 0,5-2,5

Maarten was toen zeker dat de ploeg won.
Gans de partij stond hij tegen de muur. Het paardeneindspel bracht een zwaarbevochten remise binnen. 1-3

 

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Francky
Mooie start van de interclub. 
 
2018-09-30 23:57:22
Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.