In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (4/6/2020)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: FranckyVerstuurd op 2018-12-30 14:54:59

Bethune einde

Vandaag laatste ronde de opdracht proberen te winnen en hopen dat op bord 1 remise kwam dit was na een kleine 1uur al voorbij die stelling kon  niet meer verliezen . Zo kon ik nog enkel tweede gelijk worden en het zag er goed uit . De Bird en mooi en langzaam opgebouwd tegenstander verbruikte veel tijd . Hij probeerde een aanval op de dame vleugel en liet zo zijn koning met te weinig stukken om te verdedigen en dan mijn aanval begonnen, was volgens mijn en ook tegenstander achteraf ook, zo . Maar dan blunder ik de partij weg maar dit is schaken weg ere plaats en prijzengeld . maar toch nog een mooie 11 plaats met en TPR 1627 en ik heb 1630 dus mag tevreden zijn met 4 maal winst 4 maal remise en 1 verlies partij ben ik content . Dirk vandaag zag zwarte sneeuw ging de boot in tegen een jeugdspeelster van 1200 elo en pakte een vergiftigde pion op b7 en daardoor werd zijn dame ingesloten en kon verder niets meer doen . De jonge dame kende geen genade en speelde de partij mooi uit met een aanval op zowel damevleuegel als koningsvleugel en Dirk kon er niets tegen doen en gaf op zijn score 4.5/9 en een TPR 1445 ongeveer .

Vandaag ronde 7 en 8 het uur van de waarheid is aan gebroken nu is het erop of eronder . Voor Dirk werd het een zwarte dag tweemaal verloren en zakt terug naar plaats 32 met 4.5 op 8 met winst moregn dan zelfde score als vorig jaar . Voor mij ronde 7 een remise tegen jeugdspeler van Leuven en sterk maar stelling was remise na een 18 zetten wie ging duwen zou zeker verliezen in de analyse geprobeerd. Ronde 8 tegen dame ook uit Leuven bijna vier duurde de partij die ik toch met winst kon afsluiten en sta nu met 6/8 en een derde plaats . De titel nemen kan nog maar dan moet ik winnen en op het eerste bord moeten ze remise spelen . Dan komen we samen met 7 punten maar mijn scheidingspunten zijn in voordeel . Bij verlies kan ik nog een pak plaatsen zakken dat moet ik er dan bij nemen dus gaan voor winst .

Vandaag twee ronden en het werd een goede dag voor beide ik won in ronde 5 en remise in ronde 6 en Dirk draaide dit om eerst remise en dan winnen dank zij blunder tegenstander uit Leuven. Ik speelde s'morgen van 9u30 tot 13u30 om dan toch te kunnen winnen had een sterke aanval op mijn rokade wat in de Bird zeker kan gebeuren maar hield toch alles onder controle een mindere zet van tegenstander kose hem een pion en een slechtere stelling die ik vanaf dan kon ombuigen naar een mooi winst .In namiddag tegen een jonge nederlandese speler die Dirk een paar ronden terug van het bord veegde ik wist dat ik dus niet moest gaan blitzen . Maar de leeuw deed zijn werk een ruil van van dame en paard tegen dame en loper die hij niet zag aankomen zette de stelling blok en hij stelde remise voor .

Info:

Ronde 1 : met wit gewonnen maar na hard zwoegen het eindspel toch kunnen winnen maar had niet veel over.

Ronde 2 : met zwart remise met de leeuw nooit echt beter kunnen staan een stevige stelling van beide kanten .

Ronde 3 : Tegen jeugdspeelster waar ik vorig jaar met zwart en de h6 g5 aanval nipt kon winnen daar ze het niet correct speelde . Vandaag met wit de bird kreeg een mooie aanval op haar lange rokade maar kon ze kon het tegen houden en remise nu 2 op 3.

Dirk ronde 2 verloren tegen nederlandse jeugdspeler ging mee in een snelle partij maar kreeg een deksel op zijn neusje . Ronde 3 vanmorgen kon hij gemakklijk afsluiten met winst dus ook 2 op 3.

Op naar ronde 4 om 15u30 nu een beetje een goed boek lezen nee geen schaakboek is niet spannend genoeg .

Dirk wint redelijk gemakkelijk in deze ronde . Ik heb moeten zwoegen tot hij mat stond tegenstander begint met Ph3 joepie wat is dat . Probeer daar de leeuw tegen maar is niet zo eenvoudig . Wint de kwaliteit maar hij heeft compensatie daar er 2 stukken bijna niet kunnen spelen. opdracht deze vrij krijgen lukt na een lange weg en tijdnood oef punt binnen.

We score nu allebei 3 op 4

Francky

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Glenn
Waauw, mooie score! Toppie!
2018-12-29 21:29:33
Maarten
Hoi,
goed bezig jongens!
Doe zo voort!
Maarten
2018-12-27 23:35:35
Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.