In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (4/6/2020)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2019-04-01 05:03:16

Ploeg 1 in middenmoot

Ronde 9:

Een verre verplaatsing van meer dan 1 uur naar Wachtebeke . Nico en Francky hadden gelijkwaardige openingen waar voor beiden na afruil niet veel inzat . Daarom beide remise . Maarten kreeg met zwart een gesloten stelling tegen zich . Toch kon hij ergens een pionnetje veroveren . Na het misbeoordelen van een penning verloor zijn tegenstander een stuk en gaf op . Hervé was als laatste klaar in een heel moeilijk te beoordelen partij. Toch bleef hij na enkele afruilen en terugofferen van een kwaliteit een pion voor me dreigingen . Zijn tegenstander had in al de complicaties heel veel tijd gestoken . Op de 28e zet overzag zijn regenstander een pijnlijke penning op zijn koning zodat Hervé een zuiver stuk won en met dit voordeel de winst binnenhaalde.

Ronde 8:

Ploeg 1 krijgt een bolwassing van de titelkandidaat Gent 7 . Op geen enkel bord konden we een vuist maken en werden we overklast . De enige die heel lang weerstand bood was Francky maar door de verzwakkingen in zijn stelling moest hij uiteindelijk ook opgeven . Dus een droge 4-0 verlies . Dit is ons al jaren niet meer overkomen .

Ronde 7:

Na vorige ronde nog te winnen tegen Kosk kan Ploeg 1 niet bevestigen . Maarten had geen tegenspel en proberen forceren zou verkeerd aflopen . Een logische remise . Alhoewel Francky veldoverwicht had , zat er geen enkel gaatje in de betonmuur van zijn tegenstander om van te profiteren . Ook hier dus een logische remise . Nico had zijn opening misspeeld tegen zijn jonge tegenstander en stond snel een toren achter en was dan ook nog gederokeerd . Hij probeerde het lang te compliceren maar zijn tegenstrever gaf geen krimp zodat verlies van Nico niet onverwacht kwam. Hervé offerde in de opening een pion en er ontstond een spannende partij tussen de korte en lange rokade . Toen hij in het middenspel een 2e pion moest prijsgeven zonder duidelijke compensatie ging het langzaam bergaf tot hij moest opgeven . Dus 3-1 verlies .

Ronde 6:

We moesten vandaag tegen onze buren van Oostende spelen . Geert kwam met zwart in een heel gesloten stelling terecht waar alles gesloten stond en kwam dan ook remise overeen met Karel . Hervé die ook zwart had offerde een pion in de opening en toen hij hiervoor onvoldoende compensatie had was hij blij om in een slechtere stelling via zetherhaling remise overeen te komen met Rudi . Nico kreeg met wit een droomstelling waar hij Brian gewoon kon overweldigen zonder dat Brian maar iets hiertegen kon doen . Zo stonden we reeds op 2 punten . Maarten was als laatste klaar tegen Glenn . Ook al had Glenn reeds remise voorgesteld dan nog speelde Maarten verder door . Toen hij door een onnauwkeurigheid van Glenn een pion kon winnen was het een kwestie van techniek om deze partij ook tot winst te voeren .


Ronde 5:

Tegen een jeugdploeg van de Gentse schaakclub KGSRL verloren we met 2,5-1,5 . Nico had een zeer dreigende aanval maar plots keerden de bordjes en reageerde zijn tegenstander heel scherp waardoor Nico de Dame verloor en mocht opgeven . De andere 3 speelden tot na de 40e zet waarbij Francky heel scherp een kwaliteit offerde voor koningsaanval. Onder tijdsdruk kraakte zijn tegenstander en kon Francky de borjes in evenwicht brengen. Intussen stond Maarten slecht . Na een pion in het vroege middenspel verloren te hebben kon hij eindelijk de pion terugwinnen maar deed dit op de verkeerde manier en via een penning verloor hij eerst een stuk en liep nadien mat . Hervé tenslotte had een pion geofferd in de opening voor initiatief . Nadat zijn jonge tegenstander alle vallen ontlopen had kwam hij in het voordeel . gelukkig voor Hervé wikkelde hij het niet goed af zodat rond de 40e zet een remise stelling op het bord kwam . Toch werd er nog verder gespeeld tot zet 65 maar meer dan een remise zat er voor beiden niet meer in .

 

Ronde 4

Ronde 3

 

Eindelijk een overwinning van Ploeg 1 . Het begon goed met Geert die na 45 minuten de eerste winst kon opschrijven . Een gewone tussenschaak leverde hem stukwinst op en hierbij had zijn tegenstander er genoeg van . Nico won in het middenspel een pionnetje waarna hij snel de dames ruilde en puur op techniek de rest van de partij uitschoof . Een randpaard van zijn tegenstander was positioneel goed om nog extra pionnetjes op te peuzelen en een laatste pionnenstorm van zijn tegenstander was onvoldoende en kon hij gemakkelijk afslaan .

Hervé speelde een heel tactische partij met zeer veel moeilijke varianten in een partij met rokades aan beide zijden . Uiteindelijk werden de penningen en matdreigingen er te veel aan voor zijn tegenstander . Maarten speelde tot 19 u maar kon zijn jonge tegenstandster niet kraken . Een taaie tante die geen fouten maakte zodat uiteindelijk een remise de logische uitslag was .

Ronde 2

Ploeg 1 kwam met 4 remises terug naar huis van Deinze . Alhoewel we op alle borden meer Elo punten telden konden we hen op elk bord juist niet verslaan . Hiermee is in het kort alles gezegd van de partijen . Zowel Francky als Hervé hadden mooie kansen maar uiteindelijk konden ze de genadestoot niet toebrengen en verwaterde hun partij in remise . In de partijen van Nico die als eerste gedaan had en Maarten als laatste werd het evenwicht in de partij nooit zwaar verbroken zodat hun remise uitslag een logisch resultaat was .

Ronde 1

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.