Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (29/3/2024)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2023-07-27 08:10:01

Interclub ploeg 1 seizoen 2023-2024

Ronde 7: gelijkspel tegen Ieper 2

We speelden gelijk tegen Ieper 2. 

Ondanks ons groot Elo overwicht op alle borden lukt het deze keer niet om te winnen . Het eerste puntenverlies in 7 ronden. We blijven wel nog mooi op de 1e plaats met 2 punten voorsprong.

Maarten was de enige die kon winnen. Hij moest vaak wel diep nadenken maar zijn overwicht was te groot.

Yari kon zijn tegenstander niet uit zijn evenwicht brengen en hier werd dan ook remise gespeeld.

Hervé stond in het middenspel met groot overwicht maar zijn tegenstander bleef taai verdedigen met tegendreigingen. Tegen de 40e zet kon na een grote afruil van de zware stukken Hervé beslissend voordeel halen maar hij vond de pointe niet en hierdoor kwam een eindspel met ongelijke lopers op het bord wat een remise was.

Ronny had een gesloten stelling en stak hier heel veel tijd in. Uiteindelijk kraakte hij en verloor zijn partij. Hij was erg teleurgesteld.

Ronde 6: winst topper tegen Kosk3

Ploeg 1 speelde op verplaatsing bij KOSK 3 die op de 2e plaats in de rangschikking stonden . Met winst van 2,5-1,5 staat Ploeg 1 nu met het maximum van de punten ruim voor in de rangschikking.

Hervé was als eerste klaar na 3 uren . De oude bekende Alain was zijn tegenstander  . Enkele kleine onnauwkeurigheden van Alain leidde uiteindelijk na steeds de druk op te bouwen tot tijdsdruk bij Alain waardoor hij op de 32e zet bezweek.

Ronny stond gelijk maar wilde meer . Een pionoffer gaf niet de verhoopte kansen . Hierna moest Ronny langzamerhand de wet van de sterkste ondergaan en opgeven .

Tussenstand 1-1

Yari kon de aanvalsdruk van Olivier opvangen en een pion winnen . Nadien werd de pion ingeruild voor een kwaliteit en maakte Yari klus af . 

Tussenstand 2-1 voor ons .

Maarten was de laatste die nog aan het schuiven was . Na de 40e zet zat er voor beiden niet veel meer in zonder onnondige risico's te nemen en nam Dag het remise aanbod aan wat voor ons genoeg was voor de matchwinst met 2,5-1,5

Ronde 5: winst tegen Kgsrl 7

Ploeg 1 wint met 3,5-0,5 tegen KGSRL 7.

Hervé kwam slecht uit de opening en was blij om in een erg mindere stelling het remisevoorstel van zijn tegenstander te aanvaarden.

Ronny speelde gedegen, drukte positioneel zijn tegenstander weg en mocht het punt incasseren.

Maarten was eens niet de laatste klaar. Hij verhinderde dat zijn tegenstander kon rokeren en met uiteindelijk een torenoffer kon hij de dame van zijn tegenstander winnen. Maarten is met 3 maal winst in de laatste 3 ronden goed op dreef gekomen (een diesel ?)

Yari had zeer taaie tegenstander en enkel met te drukken, te drukken en te drukken kon hij uiteindelijk de winst afdwingen maar het was zwaar werk.

Ronde 4 (winst bij Tielt 1):

Ploeg 1 won in Tielt met 3-1.

Tielt stond samen met ons aan de kop dus we waren gewaarschuwd.

Hervé speelde remise in een volledig gelijke en symmetrische stelling op het moment dat Yari en Ronny gewonnen stonden en Maarten in een gelijke stelling stond.

Enige tijd later waren de bordjes aan het keren. Yari stond volledig gewonnen maar Ronny zag zijn mooi voordeel wegglijden en Maarten kwam erg gedrukt te staan en moest naar adem happen.

Yari maakte het af en Ronny moest in remise berusten. Gelijk spel hadden we , maar de match winnen??

Alles hing af of Maarten nog zijn partij remise kon houden. Rond de 30e zet maakte zijn tegenstander enkel planningsfouten door te veel af te ruilen. Nadat Maarten het evenwicht kon herstellen slaagde hij er zowaar in om tegen de 40e zet gewonnen te staan door steeds druk te houden en enkele zetten later gaf zijn tegenstander op.

Wat een moment nog een gelijkspel leek te worden eindigde de match toch nog in een mooie overwinning en blijven we aan kop.

Ronde 3 (winst thuis tegen Deinze 1):

Maarten kon na een mooie aanvalspartij zijn eerste winst van het seizoen optekenen.

Yari zat van in het begin in een grote afruil en ondanks zijn aandringen zat er niets meer in dan een remise.

Hervé had een mooie stelling maar vond het juiste plan niet om zijn voordeel te verzilveren. Na enkele zwakkere zetten verween zijn voordeel langzamerhand en het kwam tot een lopereindspel met een pion meer. Maar daar dit een dubbelpion was kon hier geen winst uitgehaald worden. Spijtig.

Ronny was de laatste die na 18 u nog aan het spelen was. Na eerst een pion te winnen in de opening won hij er nog een tweede. Zijn tegenstander bleef zich in een hopelose stelling taai verdedigen tot Ronny door zijn rustige ervaring uiteindelijk een 2e dame kreeg na promotie en dan was het over.

Ronde 2 (nipte winst in Mercatel 2):

Ook al hadden wij op elk bord een sterkere Elo hadden we het zwaar maar wonnen toch 2,5-1,5 .

Hervé had als eerste gedaan maar dit was slechts na 3 uren spelen . Kort erna won Yari en speelde Ronny remise . Maarten stond van in de opening zwaar in de verdrukking in een gambiet maar kon zich toch nog juist rechthouden . Uiteindelijk na 4 uren spelen moest hij uiteindelijk toch nog opgeven .

Hierdoor staat Bredene 1 aan kop in zijn reeks .Volgende zondag spelen we terug IC maar nu thuis .

 

Ronde 1 (winst thuis tegen Brugge 4):

Met 3,5-0,5 werd het nieuw seizoen goed ingezet. 

Maarten speelde op bord 1 een remise tegen een stugge verdediging waar hij niet doorgeraakte . Een offer vond hij pas thuis met de pc, te laat.

De 3 anderen wonnen.

Yari kraakte de stelling in het midden van het bord terwijl Hervé na een kwaliteit te winnen in de verlengde opening de partij in het eindspel technisch afmaakte.

Ronny tenslotte kon tegen de 40e zet de remise ogende partij toch winnen door dreigend stukwinst via een familieschaak.

Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 137 Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 138

Bericht toevoegen aan volwassenengastenboek

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Warning: Undefined array key "functie" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.