Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (28/3/2024)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2023-07-27 08:09:12

Interclub ploeg 2 seizoen 2023-2024

Ronde 7: Izegem te sterk

Ploeg 2 verloor nipt tegen Izegem 2 met 1,5-2,5 . Een ploeg met jonge spelers met Lieselot als kapitein kwam naar de kust.

Francky viel in op bord 1 voor Wieland die door de drukte op zijn werk niet kon spelen . Een degelijke remise tegen een goed spelende jonge speler was het resultaat .

Oleg kon op bord 2 de positionele aanpak van Lieselot niet weerleggen en werd traagjesaan weggedrukt zonder tegenkansen en hij verloor dan ook .

Ben maakte een fout in de opening door 2 zetten om te wisselen en verloor hierdoor een pion . Zijn tegenstander gaf Ben geen kansen meer na een afruil en won een 2e pion . Daarna kon Ben geen kansen meer creeren en verloor dan ook .

Alexander kon zijn 1e interclub winnen !!! Er zullen er zeker nog meer volgen . Een goed opgezette partij van Alexander en een fout van zijn tegenstander afgestraft zodat deze eigenlijk al veel vroeger had kunnen opgeven . Alexander maakte echter geen enkele fout meer en toonde hoe je een positioneel gewonnen partij moet afmaken .

Ronde 6: onderuit in de Kosk

Ploeg 2 ging net als Ploeg 1 op verplaatsing naar de KOSK .Het werd spijtig genoeg een zware nederlaag met een verlies van 3,5-0,5 .

Ben speelde remise tegen Siebe Pierloot . in het middenspel miste hij pionwinst die hij niet zag . Daarna miste Siebe een mogelijkheid tot stukwinst zodat een remise billijk was .

Wieland kwam snel onder vuur te liggen van Luc Vandevelde . Met zijn koning die niet gerokeerd was kwam deze in de tocht te staan . Mooi gewonnen van Luc .

Oleg speelde goed en scherp maar Joran Pierloot houdt hiervan en Oleg kon uiteindelijk zijn onbeschermde koning niet meer verdedigen .

Alexander speelde van de 8 spelers het langst van al . De partij eindigde na 4 uren . Met een heel goede partij greep hij zijn tegenstander naar de keel . Spijtig was hij geconcentreerd op zijn eigen aanval en vergat te controleren of zijn tegenstander ook een plan had . Deze ene onoplettendheid kostte uiteindelijk de partij want na een grote afruil kon hij met zijn 2 torens het niet houden tegen de dame en 5 pionnen van zijn tegenstander . Al bij al een zeer leerrijke partij van Alexander.

Ronde 5: nipt verlies tegen Kgsrl 11

Ploeg 2 verliest nipt tegen KGSRL 11 met 1,5-2,5 maar een 2-2 was mogelijk geweest.

Alexander had op bord 4 een kleine rollercoaster. Hij stond eerst slechter dan beter dan gelijk maar zijn ervaring in pioneindspelen is nog beperkt en verloor dan uiteindelijk toch na meer dan 50 zetten. Wel een zeer goed gespeelde partij van hem en met elke partij wordt hij sterker.

Philippe was invaller op bord 3. Op een bepaald moment stond hij veel slechter maar de technische afwerking van zijn tegenstander liet te wensen over. Uiteindelijk kon Philippe met 2 pionnen achter maar met ongelijke lopers tonen dat hij weet hoe dit te spelen en kon er dan ook een remise uithalen. Proficiat Philippe met je techniek. Hij was dan ook heel tevreden met zijn resultaat .

Oleg stond steeds onder druk met zwart maar het duurde 50 zetten eer zijn tegenstander hem tot overgave kon dwingen.

Wieland tenslotte moest terug op bord 1 proberen iets uit zijn partij te halen. Op bepaalde momenten stond zijn stelling gewoon erbarmelijk maar hij verdedigde zich met hand en tand . De kibitzers hadden het moeilijk. De koning van Wieland in het midden belaagd aan alle kanten en een toren en loper die niet meespeelden maar zijn tegenstander zocht en zocht en kon de stelling niet kraken. Onder tijdsdruk speelde die niet steeds de beste zetten en op de 40e zet had Wieland het grootste gevaar afgeslagen, stond 2 pionnen voor maar zijn arme koning nog steeds in het midden en toren en loper die niet ontwikkeld waren. Zijn tegenstander bleef aandringen en een remise zou een billijk resultaat geweest zijn maar toen blunderde zijn tegenstander en kon Wieland een kwaliteit winnen en stond uiteindelijk gewonnen . Proficiat aan Wieland voor zijn taaie tegenstand die hem de winst opleverde.

Ronde 4 (nipt onderuit in Knokke):

Onze 2e ploeg verloor nipt tegen Knokke met 2,5-1,5.

Om te beginnen een grote dank aan onze voorzitter Anita die " ter elfder ure" om 12 uur nog gevraagd werd of zij kon invallen. Zij stemde meteen toe (na de zegen van haar Roland)

Met een Elo gemiddelde van 1800 van Knokke konden wij daar maar een gemiddelde van 1490 Elo tegenoverstellen. Toch hielden Francky , Etienne en Oleg remise en moest enkel Anita een 0 incasseren.

Een dikke proficiat ondanks het verlies.

 

Ronde 3 (thuis onderuit tegen Veurne):

Alhoewel Veurne met spelers met geen hoge Elo speelden wonnen ze toch overtuigend tegen ons met 3-1.

De ervaring zal wel meegeteld hebben.

Francky viel in voor Wieland en kon de ouwe taaie Aurele Lenoir verslaan op het eerste bord.

Oleg was vergeten dat het Interclub was en na een telefoontje van de tornooileider om 14u10 kwam hij met meer dan een half uur vertraging aan het bord.
Er ontstond een zeer gesloten stelling waar Oleg op het einde zijn stelling gekraakt zag.
Leuk detail :gestart met een half uur vertraging eindigde hij zijn partij met een half uur voorsprong.

Ben speelde op bord 3 tegen Jean Lucas die zijn vaste kibbitzer meehad (zijn poedel).
Nadat Jean zijn poedel een beetje verder van zijn bord zette speelde hij een stuk beter want blijkbaar snurkte hij te veel dat stoorde vooral Jean.
Ben kreeg eerst een gedrukte stelling en uiteindelijk kon hij een mataanval niet meer afwenden.

Alexander tenslotte kwam goed uit de opening en de partij ging gelijk op.
Een stukoffer van Alexander voor 2 pionnen bleek een verkeerde beslissing en nadien kon hij het tij niet meer keren.
Een zeer leerrijke partij voor Alexander.

Ronde 2 (4-0 verlies in Aalter):

Aalter zakte vorig jaar van 4e naar 5e . Toen onze 1e ploeg vorig seizoen tegen hen moesten spelen hebben ze gewonnen maar het was geen walk over .

Onze 4 spelers Francky , Etienne , Wieland en Oleg verloren alle 4 tegen sterkere tegenstanders .

Ronde 1 (nipt verlies thuis tegen Brugge 6):

Met 2 jeugdspelers op de laatste 2 borden een vernieuwde ploeg. Verlies 1,5-2,5

Alexander speelde zijn 1ste officiële partij tegen de ons bekende Dirk op bord 4.
De opening verliep goed maar in het middenspel gaf de ervaring van Dirk de doorslag.

Oleg redde de eer door te winnen op bord 2.

Wieland die het zware 1e bord moest verdedigen ging ten onder na stukverlies tegen zijn veel sterkere tegenstander.

Ben speelde het langst en stond de ganse partij beter maar kon het niet verzilveren zodat na het vele afruilen een remisestelling werd bereikt.

Toch heel goed gespeeld tegen een veel sterker en ervaren tegenstander.

Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 137 Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 138

Bericht toevoegen aan volwassenengastenboek

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Warning: Undefined array key "functie" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.