Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (20/4/2024)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2019-09-29 20:53:34

Ploeg 3 in de middenmoot

Ronde 11:

Nog aan te vullen.

Ronde 10:

Voor ploeg 3 hadden we te weinig spelers en hadden we zonder kosten een forfait aangekondigd.

Ronde 9:

Wij hadden een extra speler mee: Guido Podevijn.

Geert offerde zich op en was enkel chauffeur.

Hierdoor waren de ploegen evenwaardig.

Was niet in ideale omstandigheden dat we moesten schaken want hun zaal boven het café was niet vrij dus partijen gingen door achteraan het café maar dit was geen afgesloten ruimte.

Na nog geen half uur spelen waren er al 2 partijen gedaan.

Wilfried deed tegen een jeugdspeler heel snel 2 paarden cadeau en gaf op.

Bij Guido werd snel alles geruild en zonder torens en dames werd maar remise overeengekomen.

Ook bij Kathleen werd veel te snel gespeeld. Na amper een uur te spelen, hadden ze al 40 zetten. Kathleen stond toen al kwaliteit achter om mat te vermijden.

Ze kreeg echter wat tegenspel en tegenstander stelde maar remise voor wat aanvaard werd.

Ava kreeg een variant van het Hollands tegen die ze niet zo goed kende en vond niet direct een goed plan waardoor ze minder stond.

Stelling was ingewikkeld en op de koop toe werd er om 16u00 een verjaardagsfeestje gegeven in het café. Veel lawaai en Ava verloor de concentratie.

2 pionnen gingen verloren en in het eindspel met 5 pionnen tegen 3 pionnen en elk één loper op zwarte velden lukte het niet om de remise te houden. Spijtige nederlaag.

Ronde 8:

Ploeg 3 verliest nipt met 1,5-2,5 tegen Gent 14 . Wilfried en Kathleen waren op reis en werden vervangen door Guido en Anita . Ook Geert speelde deze keer thuis me ipv Francky . Guido stond snel achter en verloor alras . Geert kon niks puren uit zijn stelling en kwam remise overeen . De partij van Ava was een beauty om te volgen . Korte rokade tegen lange rokade is steeds zweten . Ava was iets later met haar aanval en moest haar koning verdedigen . Haar tegenstander ging zo op in zijn aanval dat hij het gevaar niet zag en sloot zijn dame op . Met een paardzet van Ava verloor hij de damen en gaf terecht op . Anita tenslotte had een veelbelovende stelling maar toen haar tegenstander zijn stukken eindelijk kon ontwikkelen en intussen ook enkele pionnen veroverd had moest Anita als laatse van haar ploeg opgeven .

Ronde 7:

Het beloofde een zware namiddag te worden tegen de fiere leider in onze reeks.

Geert speelde tegen een speler met ongeveer dezelfde elo dus een remise met zwart leek hem niet slecht.

Na 6 zetten kwam al het voorstel maar Waregem speelt voor de titel dus aanbod werd geweigerd en terecht.

Wit kon een koningsaanval opstarten maar koos voor een verkeerd plan waardoor Geert in het centrum de tegenaanval kon opzetten.

Partij kantelde en daarop kreeg Geert een remise aanbod die hij toch aanvaardde.

 

Kathleen stond minder maar tegenstrever rocheerde niet en na wat stukken geruild te hebben speelde Kathleen tegenstander met een stuk minder omdat de toren nog in het hoekje stond. Hiervan kon Kathleen profiteren en er kwam een gewonnen eindspel op het bord maar door onnauwkeurig spelen ging de partij toch verloren.

 

Zelfde beeld bij Wilfried. Zijn tegenstrever overzag stukwinst en Wilfried won zowaar een kwaliteit. Wilfried leek af te stevenen op de winst maar ook hier een blunder en partij ging toch verloren.

 

Ava was de enige die vanaf begin de betere stelling had. Eén pion zetje bracht de stelling echter meer in evenwicht maar Ava behield de betere kansen.

Met nog 3 minuten op de klok voor 19 zetten stelde Ava haar tegenstrever remise voor. Overwinning voor Waregem was toch al binnen en andere partijen waren gedaan dus Ava aanvaardde maar het aanbod.

 

3-1 nederlaag maar had zeker omgekeerd kunnen zijn maar het geluk lag bij de tegenstrever.

 

Ronde 6:

Kathleen kwam in een eindspel terecht met Dame en Paard . Zij stond beter maar op het moment dat ze beter kwam te staan overzag ze een paardenvork waardoor de partij plots over was . De partij van Wilfried was de ganse tijd in evenwicht zodat een remise de normale uitslag was . Ava kreeg een remise aanbod toen de partij gelijk stond maar zij in tijdnood zat zodat een remise een normaal resultaat was . Francky was de laatste deze namiddag die zijn partij beeindigde . Alhoewel hij een pion voor stond kon hij wegens een vrijpion van zijn tegenstander hier geen gebruik van maken en kwam er een dynamische gelijke stelling op het bord . Misschien had hij ergens wel winst maar dit zal de computer moeten uitwijzen .

Ronde 5:

Mooi op tijd aan de speelzaal om daar te horen dat het slot zou veranderd zijn en ze niet binnen kunnen.

Iedereen moest zich dan maar verplaatsen naar de KGSRL.

 

Met tegenzin maar naar daar waar we een half uur later dan voorzien in de analysezaal moesten spelen vlak aan de bar waar het dus veel te luidruchtig was.

 

Tegen een jeugdploeg van de Mercatel.

Op de laatste 2 borden ging het snel.

Guido hield het op veilig en speelde remise.

Wilfried won vrij simpel.

Ikzelf speelde mijn opening super slecht en werd weggedrukt.

Profiteerde niet van de tegenkans die ik kreeg en blunderde de partij dan maar weg.

Ava stond goed en gaf tegenstrever zwakke pionnen maar één verkeerde zet en de partij kantelde.

Gelukkig kon Ava nog afwikkelen naar een remise eindspel.

2-2 maar echt gelukkig zijn we daar niet mee.

Ronde 4:

Ronde 3:

Ronde 2:

Ronde 1:

We moesten tegen ploeg 8 van Brugge spelen die met een halve jonge en een halve heel jonge ploeg aantraden . Onze routiniers konden het jonge geweld wel niet temmen . Ava had nochtans mooi initiatief maar kon dit niet verzilveren en moest in remise berusten . Anita die onverwacht moest invallen kreeg heel wat druk op de middellijnen te verwerken wat een kwaliteit en pionnen kostte waarna haar tegenstander haar geen kansen meer gaf . Wilfried speelde tegen een heel jong meisje van Indische afkomst en dat die kunnen schaken heeft Wilfried ondervonden . Toch lag het verlies van Wilfried hoofdzakelijk aan hemzelf toen hij onnodig materiaal weg blunderde . Kathleen tenslotte kon als enige van de ploeg winnen toen ze haar tegenstander in een toreneindspel pardoes mat zette met een pion . Dus een nipt verlies met 1,5 -2,5 .

Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 137 Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 138

Bericht toevoegen aan volwassenengastenboek

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Warning: Undefined array key "functie" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.