Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (28/3/2024)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2021-02-04 20:17:05

Vliegend Peerd op BK 1969 en 1971

Belgische Kampioenschappen

 

De naam van onze club komt tweemaal voor in de lijsten van de Belgische kampioenschappen.

In 1969 werd het Belgisch kampioenschap voor de jeugd ingericht. Gustaaf Nolf , vader van ons bestuurslid Francky Nolf , was toen Nationaal Jeugdleider van de Koninklijke Belgische Schaakbond en onder onze naam heeft hij toen voor deze organisatie gezorgd. De winnaars dat jaar waren bij de Junioren Richard Meulders , bij de Scholieren Bruno De Jonghe en bij de Kadetten Ronny Weemaes.

Richard Meulders (° 1951 ) werd later FM (Fide Meester) met een maximale Elo ooit van +- 2375. Hij werd 7 maal kampioen van Belgie en speelde 4 maal de Olympiades voor Belgie.

Bruno Dejonghe (° 1956) werd later FM (Fide Meester) met een maximale Elo ooit van +- 2300 en was jarenlang sterkhouder van de schaakclub van Temse en speelde in zijn sterkste periode ook voor de KGSRL.

Ronny Weemaes ( 1955-2018) werd later IM en speelde 7 maal de Olympiades voor Belgie. Hij werd ook tweemaal kampioen van Belgie.

In 1971 werd het Belgisch kampioenschap ingericht. Het was terug Gustaaf Nolf die de organisator was. Er werd toen gespeeld in het toenmalige vakantiecentrum De Blekkaert op D’heye ( toen Klemskerke nu De Haan) van 19/8/1971 tot 29/8/1971 dus juist na het hoogseizoen. Er werden 11 ronden gespeeld met 24 deelnemers. Bij de eindstand waren IM Jozef Boey en Roeland Verstraeten ex aequo de eersten met 8,5/11. In de playoff won Boey.
 

Bronnen: persoonlijk archief Francky Nolf ; website Belgian Chess History van Nikolaas Verhulst
www.belgianchesshistory.com en Wikipedia Belgisch Kampioenschap schaken.

 

Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 137 Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 138

Bericht toevoegen aan volwassenengastenboek

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Warning: Undefined array key "functie" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.