In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (22/4/2019)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: HervéVerstuurd op 2018-11-15 20:49:55

De oprichters van het Vliegende Peerd

Over Willy Gesquière en Kamiel Stubbe verscheen reeds een aparte bijdrage . Hier wil ik over de anderen ook een korte toelichting geven .

Robert Defever van de wasserij Defever in de Kerkhofstraat waarvan de gebouwen nu afgebroken zijn .

De broers Georges en Louis Delrue . Georges woonde in de Staessenstraat en had een drukkerij in Oostende . Louis is ons beter bekend . Bij de huldiging van 25 jaar bestaan in 1974 door de gemeente was Louis voorzitter van onze club . Hij was kapper eerst in de Pr Elisabethlaan en nadien

in de Nukkerstraat dichtbij de Pr Elisabethlaan .

Louis moest op het einde van zijn leven de clubactiviteiten stoppen omdat hij een longziekte had en het roken in ons schaaklokaal in de Staessenstraat toen nog niet verboden was . Zijn laatste tornooi in de club dateert van voorjaar 1983 met de Trofee Jerome Depoorter ( nu Open Bekertornooi genoemd).

Marcel Debrock woonde in de Nieuwstraat en was een goede muzikant.

Oscar Cattrysse ( kozijn van ir Willy Cattrysse) woonde in de Pr Albertlaan enkele huizen van het toenmalig clublokaal De Admiraal bij Luca . Hij werkte bij een aannemer maar was geen familie van zijn meer bekende naamgenoot Oscar Cattrysse die in de Pr Elisabethlaan woonde en werkte naast de Coo (SEO) als smid .

Georges en Roger Desopper kwamen van waar vroeger een tankstation aan de Bolle was (begin Pr Albertlaan) . Vooral Georges is op de gemeente gekend als iemand die enorm begaan was met het verenigingsleven . Hij heeft in de jaarboeken van Ter Cuere een aantal bijdragen hierover geleverd . Hij was ook de starter en bezieler van de vijfkamp waarbij er ploegen 5 oude volkspelen tegen elkaar speelden in het café De Blauwe Sluis .

Emiel Dekeyser woonde in de Staessenstraat en was postbode . Zijn zoon Willy is gekend daar hij jarenlang politieman geweest is in Bredene.

L Himpens is bekend als medeoprichter van de Koninklijke Brugse schaakvereniging in 1933 maar we weten niet hoe het komt dat hij ook medestichter van onze club was .

 

Hervé

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Maarten
Mooi artikel.
2018-11-15 22:26:42
Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.