In samenwerking met:
Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (22/4/2019)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: MaartenVerstuurd op 2018-11-19 09:09:32

Ploeg 1 haalt het weer

We zaten al aan ronde 4, nu pas onze thuismatch.
In ronde 2 waren we immers bye.
Brugge had zich versterkt met Raf Barzeele op bord 1 . Maarten kon tegen de stugge verdediging van Raf geen gaatje vinden . Na het eerste remise aanbod van Raf dat Maarten had geweigerd probeerde hij toch nog verder de stelling af te tasten maar moest ten slotte toch ingaan op het tweede remise aanbod omdat Maarten anders onnodige risico’s moest nemen .
Op hetzelfde moment dat op bord 1 tot remise werd besloten bood Hervé in een voor hem gedrukte stelling zelf remise aan. Hervé zag geen kansen om het zijn tegenstander moeilijk te maken zodat een remisevoorstel een logische beslissing was .
Nico kreeg tegen hem een moderne variant van de Pirc tegen . Met verschillende rokades zag dit er goed uit voor Nico maar zijn tegenstander was de eerste om aan te vallen . Na afruil van de meeste stukken bleef er niets anders over dan in remise te moeten berusten .
Op bord 4 heeft Alex terug de show gestolen . Na de remises op borden 1 tem 3 rustte alle verantwoordelijkheid op zijn schouders om de afloop van de match te bepalen. Met zwart spelend kreeg hij een vorm van een Zukertort tegen hem . In het middenspel kon hij een pion winnen maar was dit genoeg om de partij te winnen ?  Naar de 40e zet toe stonden van beide partijen nog de torens en dame op het bord naast de pionnen . Technisch heeft Alex er heel goed aan gedaan om de dames en 1 toren af te ruilen zodat er een heel boeiend eindspel op het bord kwam . Hij gaf eerst zijn extra pion weg op de damevleugel omdat hij gezien had dat hij als compensatie hiervoor 2 verbonden vrijpionnen op de g en h lijn kon krijgen. Na enkele tientallen zetten slaagde hij er tenslotte in om deze pionnen te laten oprukken tot de 3e rij en hiermee de partij te winnen na meer dan 4 uur spelen.
Na 1 bye onze derde overwinning !

Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 133 Notice: Undefined index: doelgroep in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 134

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Notice: Undefined index: functie in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_chat.php on line 306

Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Francky
Proficiat aan Alex onder de druk van drie remise toch gaan voor het volle punt weten dat hij zelf een remise voorstel niet aanvaarde .
Doe zo verder
2018-11-20 19:09:55
Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Notice: Undefined index: kalender in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.